Big Band, Muziek, Optreden, Swingend, Zuidwolde Big Band

Optreden Akkrum zondag 17 juni

A.s. zondag 17 juni een optreden in het mooie Akkrum. Van harte welkom!

Tijd: 13:30 tot 15:30 uur
Locatie:

Restaurant Coopershuis

Dirigent: Ancel Klooster ( RitmeXpress )
Zangeres: Kristel Hofman

Dat weekend transformeert Akkrum tot het “New York” van rond 1900.

De uit Akkrum afkomstige Amerikaanse zakenman Folkert Kuipers – alias Frank Cooper –behaalde groots succes in New York. Rond de steenrijke Akkrumer, die in 1896 het grootste warenhuis ter wereld in New York opende, wordt tijdens twee weekenden in juni 2018 een theatraal en muzikaal evenement georganiseerd.

Tijdens de beide weekenden in juni 2018 wordt het straatbeeld van 1896 in het dorpscentrum van Akkrum nagebootst. Frank Cooper opende in dat jaar het grootste warenhuis ter wereld aan Sixth Avenue, een van de belangrijkste winkelstraten in New York. Bij de opening waren 160.000 mensen aanwezig. Tijdens de beide weekenden (9, 10, 16 en 17 juni) is op een groot steigerdoek langs de kerk in Akkrum het exterieur van het enorme winkelcomplex te zien. Op de straat ervoor zullen in de weekenden zo’n vijfhonderd mensen actief zijn in hun rol van allerlei personages uit die tijd.

Met zijn vermogen bouwde Folkert Kuipers in Akkrum het karakteristieke woningencomplex Coopersburg, waar armlastige mensen gratis mochten wonen en zes euro per week zakgeld kregen. Ook dat gebouw wordt in het project betrokken.

 

http://www.akkrum.net/nw-25321-7-3680337/nieuws/twee_weekenden_in_juni_2018_akkrum_wordt_new_york.html

http://www.skean.frl/

Zuidwolde Big Band Media
Big Band, Muziek, repeteren, Swingend, Zuidwolde Big Band

De kop is eraf! Eerste repetitie nieuwe seizoen Big Band Zuidwolde

Een repetitie met volle bezetting en een nieuwe ritmesektie als inluiding van het aankomende seizoen.

Boukje Mulder van “Boeskoolnijs”, een regionaal blad voor Noord- en Zuidwolde, heeft hiervan een mooie reportage gemaakt. Binnenkort horen wij daar meer van.

O.l.v. Arend hebben we het seizoen weer ingespeeld met o.a. Route 66, Summertime ( kan nét nog;), Cute, Full Nelson. Omdat onze vaste zangeres niet aanwezig kon zijn nam Kristel Hofman ( gasuniebigband, dutch spirit) de honneurs waar met o.a. in een het Portugees gezongen, Chega de Saudade met super ritmisch werk van drummer Frans Fennema.

 

 

Zuidwolde Big Band Media