Uncategorized

100 jarig jubileum!!!!

De vereniging bestaat 100 jaar en vierde dit met een jubileumconcert op 9 november 2019 20:00 in Het Anker.

Muziekvereniging Uno Animo bestaat 100 jaar en dat hebben we gevierd met een jubileumconcert.
Na te zijn begonnen als toneelvereniging en via een fanfare en drumband bestaan we tegenwoordig uit een Malletband en een Big Band, beide hebben zich apart en gezamenlijk laten horen.
Na afloop was er een gezellige afterparty om met elkaar na te kletsen en de beentjes van de vloer te doen onder leiding van DJ Juan.
We hebben op deze feestelijke avond veel oud leden, oud dirigenten, mede muzikanten en natuurlijk iedereen die ons een warm hart toedraagt te kunnen begroeten.

Zuidwolde Big Band Media
Big Band, Muziek, Optreden, Swingend, Zuidwolde Big Band

Optreden Akkrum zondag 17 juni

Zondag 17 juni 2018 was het optreden in het mooie Akkrum. Het was een topmiddag!

 

Restaurant Coopershuis

Dirigent: Ancel Klooster ( RitmeXpress )
Zangeres: Kristel Hofman

Dat weekend transformeerde Akkrum tot het “New York” van rond 1900.

De uit Akkrum afkomstige Amerikaanse zakenman Folkert Kuipers – alias Frank Cooper –behaalde groots succes in New York. Rond de steenrijke Akkrumer, die in 1896 het grootste warenhuis ter wereld in New York opende, wordt tijdens twee weekenden in juni 2018 een theatraal en muzikaal evenement georganiseerd.

Tijdens de beide weekenden in juni 2018 wordt het straatbeeld van 1896 in het dorpscentrum van Akkrum nagebootst. Frank Cooper opende in dat jaar het grootste warenhuis ter wereld aan Sixth Avenue, een van de belangrijkste winkelstraten in New York. Bij de opening waren 160.000 mensen aanwezig. Tijdens de beide weekenden (9, 10, 16 en 17 juni) is op een groot steigerdoek langs de kerk in Akkrum het exterieur van het enorme winkelcomplex te zien. Op de straat ervoor zullen in de weekenden zo’n vijfhonderd mensen actief zijn in hun rol van allerlei personages uit die tijd.

Met zijn vermogen bouwde Folkert Kuipers in Akkrum het karakteristieke woningencomplex Coopersburg, waar armlastige mensen gratis mochten wonen en zes euro per week zakgeld kregen. Ook dat gebouw wordt in het project betrokken.

http://www.akkrum.net/nw-25321-7-3680337/nieuws/twee_weekenden_in_juni_2018_akkrum_wordt_new_york.html

http://www.skean.frl/

Zuidwolde Big Band Media